Hoe het begon

 

Werktuigbouwkundig engineer Gerben Reitsema is van slag als hij merkt dat er geen enkel echt design op de markt te koop is voor in en rondom het huis. Wat blijkt; een design waar het uiterste tussen geometrie, natuurkunde en een minimalistische uitstraling samenkomt, bestaat gewoon niet! 

Als Gerben er vervolgens achter komt dat er in de meubelbranche veel wordt gewerkt met chemische en niet biologisch afbreekbare materialen, wordt het tijd om een duurzaam meubel designbedrijf te starten: Innofique Design. 

Het eerste design

Gerben gaat ontwerpen en na verloop van tijd is het eerste product geboren. Op 17 februari 2017 komt de eerste Innofique Design lounger op de markt; recyclebaar stalen frame met hardhouten gebogen planken; voorzien van groot FSC-logo, eerlijk en 100% ‘transparant’.
Na vele positieve reacties en goede verkopen wordt er al snel nagedacht over nog meer eerlijke producten. Tijdens een verjaardag komt de vraag; maken jullie ook lampen? 

Gerben begint met ontwerpen en combineert verschillende materialen, design vormen en technische haalbaarheid. De Ellipse lamp is ontwikkeld; FSC hout, water gedragen verf en Fairtrade installatie materiaal zorgt voor de eerste duurzame lamp.

De wereld in 

Eind 2017 komt Gerben op het idee om Innofique Design aan het grote publiek te laten zien. Hij besluit zijn producten te exposeren op de VT Wonen & Design beurs, in de ‘design hall’. Hoewel dit de eerste keer is op een beurs, zijn de reacties heel positief en de bezoekers enthousiast. Ook ontmoet Gerben Sandra, die een specifieke vraag heeft: “kunnen jullie een lamp ontwerpen voor in onze vide van 6 meter hoog?” Op basis van Sandra haar wensen en onze eigen principes, ontwerpen en produceren we onze tweede hanglamp: de Ovo. Meer jaren volgen op deze beurs. 

In de periode die volgt, groeit het netwerk van Innofique Design. Het assortiment blijft zich uitbreiden en de producten worden zowel rechtstreeks als via dealers verkocht. Steeds meer mensen raken bekend met de producten en designs.

Om een voorbeeld te geven: op een zondagavond ontvangt Gerben ineens een melding via zijn website. Een bekende Nederlandse hotelketen, Van der Valk genaamd, is geïnteresseerd in de producten van Innofique Design en komt graag in contact.

Missie

Innofique Design heeft een missie: zoveel mogelijk mensen blij maken met uniek ontworpen producten voor binnen en buitenshuis. Dit op basis van eerlijke handel, duurzame materialen en zero-waste. 


 

Gerben Reitsema

Eigenaar / Designer

Naomi Selles

Eigenaar / Officemanager

Tonny de Bont

Accountmanager

Ossenkamp 2U

8024 AE Zwolle

  • Facebook
  • Instagram

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief, en mis nooit een designdeal. 

©2020 by Innofique Design.

Algemene voorwaarden